Не оливкова: найкраща олія для салатів, яка робить їх корисними 

Така олія містить у кілька разів більше вітаміну Е

Зазвичай вважається, що оливкова олія набагато корисніша за соняшникову, адже остання нібито підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Однак це твердження потребує уточнення, зазначають експерти.

У чому користь високоолеїнової соняшникової олії?

Фахівці рекомендують обирати високоолеїнову соняшникову олію. Цей продукт має властивість захищати судини від утворення тромбів і за корисними властивостями може конкурувати з оливковою олією.

Високоолеїновий соняшник — це спеціально виведений сорт рослини, який містить більшу кількість корисних жирних кислот. Крім того, у соняшниковій олії є ще одна перевага: вона містить у 2,5–3 рази більше вітаміну Е, ніж оливкова.

Соняшникову олію можна сміливо використовувати для заправки салатів і приготування страв. Зараз така олія дедалі частіше з'являється у продажу, і зважаючи на попит на цей продукт, очевидно невдовзі, її можна буде купити скрізь. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook