Не дешево, але потрібно: продукти які обов'язкового треба включити в раціон літніх людей

Для підтримки розуму й здоров'я

Літнім людям необхідно включити в меню рибу та молочні продукти. З віком організм втрачає свої захисні функції, а метаболізм змінюється настільки, що вживання звичайних продуктів у звичному обсязі може бути недостатньо. Це передусім допоможе уникнути дефіциту важливих вітамінів та мікроелементів.

Морепродукти допомагають уникнути атеросклерозу та ішемічної хвороби серця. Щоб отримати максимум користі, їх варто вживати не рідше двох-трьох разів на тиждень.

Через високий холестерин не рекомендується вживати частіше разу на тиждень субпродукти, включаючи печінку, нирки, тваринні жири. Червоне м'ясо теж рекомендують вживати не частіше ніж раз на тиждень. 

Також варто пам'ятати про білок, потреба в якому зростає з віком, а також при гострому або хронічному запаленні.

Тому важливо включити до раціону молочні продукти, в яких міститься до 30% добової норми. Крім того, у них високий вміст кальцію. А ще кальцієм багаті кунжутні насіння, соєві боби та сир тофу.


Для забезпечення організму вітаміном D лікарі радять їсти рибу, вершкове масло, печінку яловичу, сметану, сир. Головне, треба пам'ятати, що всі перелічені продукти потрібно їсти регулярно, але не переїдати.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook