Назвали вид риби, у якій зустрічається найбільша кількість паразитів

Її потрібно ретельно чистити і використовувати термічну обробку

У рибі часто можна знайти яйця паразитів. Ба більше, ці гельмінти можуть жити не лише у черевній порожнині риби, а й у філейній частині.

Неякісне чищення і недостатня обробка – дуже небезпечні, адже можна підхопити якесь захворювання.

Українська нутриціологиня Анжеліка Рибко в Instagram розповіла, яку рибу краще прибрати з раціону.

- За словами експертки, є кілька видів риби, яка містить опісторхи – печінкові паразити. Вони можуть уражати печінку людини. Зараження опісторхозом відбувається під час вживання в їжу напівсирої риби.

 

Йдеться про такі види риби, як лин, тарань, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, підуст, густера.

Експертка наголосила, що небезпечною для здоров'я людини також буде велика хижа риба – акула, риба-меч, тунець, макрель, марлін, оскільки в ній містяться важкі метали ртуть і кадмій.

- Вони отруюють наше тіло, накопичуючись у всіх органах. До речі, омега із цих видів риб також буде не покращувати здоров'я, а навпаки. Обирайте омегу із дрібних видів риб, – розповіла Рибко.

Нутриціологиня також не рекомендує їсти рибу, яка харчується падаллю. Ідеться про сома, пангасіуса і тиляпію.

Експертка радить додати у раціон дрібні види риби. Вони не довгожителі, тому не встигають накопичити важкі метали, по-друге, їх не вирощують у промислових масштабах.

Жінка радить їсти кету, оселедець, горбушу, тріску, минтая, скумбрію, мойву, кільку, водорості, мідії, креветок і кальмари.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook