Назвали найшкідливішу картоплю, яку потрібно негайно виключити з раціону

Вона спричиняє низку хвороб

Українці звикли їсти картоплю у різних видах – пюре, смажена, тушкована, печена і, звісно ж, картопля фрі.

Як би часто не казали дієтологи про шкоду модної картоплі фрі, проте найшкідливішою вважають звичайну смажену картоплю. Такий спосіб приготування є найшкідливішим і її треба негайно виключити з раціону.

Під час смаження олія виділяє канцерогени і стає токсичною для організму. Така їжа не принесе жодної користі.

При смаженні крохмаль у картоплі перетворюється на шкідливі вуглеводи. Після вживання такої страви у крові відразу піднімається рівень глюкози, а підшлункова залоза починає виділяти багато інсуліну, щоб її розщепити. У людини згодом може розвинутися інсулінова резистентність та цукровий діабет.

Не вважають корисним лікарі навіть картопляне пюре. У процесі подрібнення овочів вивільняється багато крохмалю. Така картопля містить велику кількість цукру, тому її не варто їсти людям з цукровим діабетом та ожирінням.

Найкорисніша картопля — у шкірці або так званому мундирі.

За такого способу приготування в овочі зберігається максимум вітамінів.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook