Найсмачніший торт Спартак: покроковий простий рецепт десерту
Впорається навіть підліток
Шоколадно-медовий торт Спартак без перебільшення можна вважати народним - багато хто знає його рецепт, проте ніхто не може назвати ім'я його автора та розкрити точне походження назви.
Пропонуємо вам приготувати торт за цим рецептом і він стане вашим улюбленим.
Інгредієнти для коржів:
- Борошно - 400 г;
- Какао-порошок - 4 столові ложки;
- Цукор - 150 г;
- Вершкове масло - 100 г;
- Яйця - 2 штуки;
- Сода - 1 чайна ложка;
- Розпушувач - 1 чайна ложка;
- Мед - 4 столові ложки (має бути рідким).
Інгредієнти для крему:
- Молоко - 0,5 л;
- Яйця - 2 штуки;
- Цукор - 150 г;
- Ванільний цукор - 2 пачки;
- Борошно - 100 г;
- Вершкове масло - 200 г.
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
- Какао-порошок - 3 столові ложки;
- Цукор - 100 г;
- Молоко - 50 мл;
- Вершкове масло - 50 г.
Спочатку варто підготувати масло, необхідне для приготування торта - дістаньте його з холодильника й залиште при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося.
У велику миску просійте борошно, какао-порошок та розпушувач - сипучі інгредієнти можна відразу насипати всі й пропустити через сито.
Основу для коржів десерту поки відставте у бік.
Влийте мед у металеву миску чи каструлю, всипте цукор, покладіть масло й поставте все на водяну баню. Перемішуйте інгредієнти, поки маса не стане однорідною.
Збийте яйця, додайте в однорідну масу, всипте соду й все проваріть, помішуючи, протягом 10 хвилин.
Тісто на торт Спартак майже готове - додайте його заварну частину до сипучих інгредієнтів й спочатку місіть ложкою, а потім домісіть руками. Готове тісто має бути м'яким, але ні в якому разі не має сильно липнути до рук.
Зробіть з тіста товсту ковбаску й розділіть її на вісім рівних частин. З кожної частини тіста сформуйте кульку. Тісто на сковороді покладіть у каструлю чи миску, присипану борошном, накрийте й дайте йому «відпочити» - 15 хвилин при кімнатній температурі та 15 хвилин у холодильнику.
У перелите в каструлю молоко додайте яйця, ванільний цукор, звичайний цукор та борошно і скрупульозно все перемішайте. Суміш поставте на водяну баню, постійно помішуйте, - вона буде готова тоді, коли загусне.
Використовувати заварну частину крему на торт Спартак можна буде лише тоді, коли вона повністю охолоне. Періодично помішуйте заварну частину крему, щоб на ній не з'явилася плівка.
Коли заварна частина крему повністю охолоне, збийте масло - з нього має утворитися пишна повітряна маса. У масляну частину крему по одній столовій ложці додавайте заварну частину крему та все збивайте міксером. Крем має вдатися густим та повітряним.
Зробіть коржі такими ж, як листок паперу формату А4. Папір можна використовувати як трафарет - обведіть його олівцем на пергаментному папері, а потім на іншій стороні розкатайте такої ж форми тісто на Спартак.
Перекладіть тісто на деко, а потім виделкою зробіть дірочки на всій його поверхні. Коржі потрібно випікати у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Час випікання коржів на сковороді - 5-8 хвилин. Ще гарячі коржі обріжте, щоб у них була форма, як у листка паперу. Обрізки коржів не викидайте, вони знадобляться для прикраси десерту.
У металеву миску чи каструльку всипте цукор, какао-порошок, додайте молоко, перемішайте інгредієнти й поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння - не забувайте її постійно помішувати, і після закипання варіть протягом 2 хвилин.
У глазур на сковороді додайте масло, скрупульозно все перемішайте. Глазур можна буде використовувати, коли вона повністю охолоне.
Щедро змастіть всі холодні коржі кремом, окрім останнього. Також обмажте кремом боки торта. На верхній корж десерту вилийте глазур та розрівняйте її лопаткою. З обрізків, які залишилися від коржів, зробіть дрібну крихту - подрібніть за допомогою качалки. Присипте крихтою боки торта.
Спартак можна буде їсти через 8-10 годин, на цей час поставте торт у холодильник чи в інше холодне місце.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ