Найсмачніше варення з полуниці: один секретний інгредієнт зробить десерт довершеним
Потрібні пелюстки
Полуничне варення – улюблений смаколик багатьох. Воно саме по собі дуже смачне, але у поєднанні з трояндою – це щось! Зваріть варення за цим рецептом і потім ви готуватимете тільки так.
Для варення краще використовувати дрібну полуницю, щоб зберегти ягоди цілими.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Пелюстки чайної троянди – 100 г
- Лимонна кислота – 0.3 ч.л.
Полуницю промити холодною водою, помістити в сито, щоб пішла зайва вода. Обірвати у полуниці листки, скласти в глибоку каструлю та засипати цукром.
Залишити на 3-4 години, поки полуниця не пустить сік.
Потім поставити на вогонь, дати цукру розчинитись повністю і варити 5 хвилин. Залишити варення повністю охолонути.
Рожеві пелюстки відокремити від серцевини. Якщо пелюстки чисті, їх можна не мити. Пелюстки можна прокрутити в блендері за допомогою насадки «металевий ніж», а можна просто нарізати ножицями.
Каструлю з варенням знову поставити на вогонь і довести до кипіння, варити 5 хвилин, потім додати подрібнені пелюстки, перемішати і знову варити 3-5 хвилин.
Повторно відставити варення до повного остигання.
Втретє довести варення до кипіння, додати за бажанням лимонну кислоту, добре перемішати. Гаряче полунично-рожеве варення вилити в сухі стерильні баночки і закрутити кришкою.
Смачного!
Джерело: pelensky
Радіо Трек: НОВИНИ