Найсмачніше варення з полуниці: один секретний інгредієнт зробить десерт довершеним

Потрібні пелюстки

Полуничне варення – улюблений смаколик багатьох. Воно саме по собі дуже смачне, але у поєднанні з трояндою – це щось! Зваріть варення за цим рецептом і потім ви готуватимете тільки так.

Для варення краще використовувати дрібну полуницю, щоб зберегти ягоди цілими.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Пелюстки чайної троянди – 100 г
  • Лимонна кислота – 0.3 ч.л.

Полуницю промити холодною водою, помістити в сито, щоб пішла зайва вода. Обірвати у полуниці листки, скласти в глибоку каструлю та засипати цукром.

Залишити на 3-4 години, поки полуниця не пустить сік.

Потім поставити на вогонь, дати цукру розчинитись повністю і варити 5 хвилин. Залишити варення повністю охолонути.

Рожеві пелюстки відокремити від серцевини. Якщо пелюстки чисті, їх можна не мити. Пелюстки можна прокрутити в блендері за допомогою насадки «металевий ніж», а можна просто нарізати ножицями.

Каструлю з варенням знову поставити на вогонь і довести до кипіння, варити 5 хвилин, потім додати подрібнені пелюстки, перемішати і знову варити 3-5 хвилин.

Повторно відставити варення до повного остигання.

Втретє довести варення до кипіння, додати за бажанням лимонну кислоту, добре перемішати. Гаряче полунично-рожеве варення вилити в сухі стерильні баночки і закрутити кришкою.

Смачного!

Джерело: pelensky

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook