«Найсмачніша підлива» з часів СРСР: як її готували (РЕЦЕПТ)

Для тих, хто сумує за їжею з радянських столовок

Усі радянські страви можна описати всього трьома словами: легко, просто, доступно. А головне – завжди смачно (як запевняє більшість із тих, хто виріс у ті часи).

Є тут ті, хто пам`ятає знамениту підливу, яку подавали до картопляного пюре, макаронів або ж просто з сосисками?

 

Вам точно захочеться скуштувати це ще раз

Рецептом знаменитої підливи з часів СРСР поділилася у своєму Instagram фудблогерка galina__1982.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.л.
  • олія – 2 ст.л.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • вершки – 200 мл
  • вода – 400 мл
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

У каструлю насипаємо борошно і ставимо її на вогонь. Пасеруємо аж до появи горіхового кольору. Додаємо олію і швидко перемішуємо до однорідного стану.

Тоді додаємо томатну пасту і знову швидко перемішуємо до однорідної консистенції. Доливаємо холодні вершки.

Заливаємо половину води і постійно перемішуємо, щоб у підливі не було грудочок. Додаємо сіль, а тоді - воду, що залишилась. Доварюємо, постійно потроху помішуючи, до загустіння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook