«Найсмачніша підлива» з часів СРСР: як її готували (РЕЦЕПТ)
Для тих, хто сумує за їжею з радянських столовок
Усі радянські страви можна описати всього трьома словами: легко, просто, доступно. А головне – завжди смачно (як запевняє більшість із тих, хто виріс у ті часи).
Є тут ті, хто пам`ятає знамениту підливу, яку подавали до картопляного пюре, макаронів або ж просто з сосисками?
Вам точно захочеться скуштувати це ще раз
Рецептом знаменитої підливи з часів СРСР поділилася у своєму Instagram фудблогерка galina__1982.
Інгредієнти:
- борошно – 2 ст.л.
- олія – 2 ст.л.
- томатна паста – 2 ст.л.
- вершки – 200 мл
- вода – 400 мл
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
У каструлю насипаємо борошно і ставимо її на вогонь. Пасеруємо аж до появи горіхового кольору. Додаємо олію і швидко перемішуємо до однорідного стану.
Тоді додаємо томатну пасту і знову швидко перемішуємо до однорідної консистенції. Доливаємо холодні вершки.
Заливаємо половину води і постійно перемішуємо, щоб у підливі не було грудочок. Додаємо сіль, а тоді - воду, що залишилась. Доварюємо, постійно потроху помішуючи, до загустіння.
Радіо Трек: НОВИНИ