Найпростіший рецепт мочених яблук на зиму: виходять дуже смачні та ароматні
Буде для вас знахідкою взимку
Яблука брати краще пізніх сортів, наприклад, «Антонівка». Ці яблука кислі і соковиті. Приготувавши таку консервацію на зиму, вам завжди буде чим здивувати гостей, пишуть Жіночі пльотки.
Інгредієнти:
- Яблука – довільна кількість
- Розсіл на 1 літр води:
- 1 ч. л. – солі
- 2 ст. л. – меду
- 1 ч. л. – зерна гірчиці
- Листя вишні – за бажанням
Яблука помити, перебрати і розкласти у банки разом з листям вишні.
Зазвичай в 1 трилітрову банку вміщується близько 1,5 літра розсолу.
В каструлю наливаємо холодну воду, додаємо сіль, мед і гірчицю і добре розмішуємо до розчинення інгредієнтів.
Заливаємо яблука, накриваємо кришками і залишимо на 3-4 дні в теплі, можна в кухні, а потім відправляємо в прохолодне місце.
Коли яблука бродять, може розсолу стати менше, доливаємо простою водою в баночки, щоб яблука не були без рідини. Яблука будуть готові приблизно через 40 днів після приготування.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ