Найпростіший рецепт мочених яблук на зиму: виходять дуже смачні та ароматні

Буде для вас знахідкою взимку

Яблука брати краще пізніх сортів, наприклад, «Антонівка». Ці яблука кислі і соковиті. Приготувавши таку консервацію на зиму, вам завжди буде чим здивувати гостей, пишуть Жіночі пльотки.

Інгредієнти:

  • Яблука – довільна кількість
  • Розсіл на 1 літр води:
  • 1 ч. л. – солі
  • 2 ст. л. – меду
  • 1 ч. л. – зерна гірчиці
  • Листя вишні – за бажанням

Яблука помити, перебрати і розкласти у банки разом з листям вишні.

Зазвичай в 1 трилітрову банку вміщується близько 1,5 літра розсолу.

В каструлю наливаємо холодну воду, додаємо сіль, мед і гірчицю і добре розмішуємо до розчинення інгредієнтів.

Заливаємо яблука, накриваємо кришками і залишимо на 3-4 дні в теплі, можна в кухні, а потім відправляємо в прохолодне місце.

Коли яблука бродять, може розсолу стати менше, доливаємо простою водою в баночки, щоб яблука не були без рідини. Яблука будуть готові приблизно через 40 днів після приготування.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook