Найпопулярніший суп радянських їдалень: він був найдорожчим і його завжди не вистачало
Можна готувати і вдома
За радянських часів меню у їдальнях було не дуже багатим, але там завжди був один з найдорожчих супів – Харчо. Це дуже ароматна грузинська страва, приправлена томатною пастою, свіжими помідорами та спеціями.
Інгредієнти:
- Свинина – 260 г
- Картопля – 120 г
- Рис – 50 г
- Цибуля – 1 шт
- Помідори – 2 шт
- Томатна паста – 40 г
- Соняшникова олія – 30 г
- Цукор – 1 щіпка
- Кінза – до смаку
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – на смак
- Спеції – на смак
Свинину відварити протягом 1.5 години. Вийняти готове м’ясо з бульйону і трошки охолодити.
Нарізати кубиками картоплю і разом з рисом додати в м’ясний бульйон. Варити протягом 20 хвилин.
Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на соняшниковій олії цибулю до золотистої скоринки. Помідори натерти на грубій терці так, щоб в руках залишилась лише шкірка. Додати в сковороду томатну пасту, добре перемішати. Додати цукор. Тушкувати кілька хвилин.
Кінзу нарізати грубо та додати в сковороду. Часник натерти на дрібній терці або пропустити через прес і також додати в сковороду.
Все добре перемішати. Готову засмажку перекласти в каструлю до бульйону.
Відварену свинину нарізати кубиками, додати до бульйону.
Додати спеції, посолити до смаку.
Дати покипіти протягом 7 хвилин на малому вогні.
Суп Харчо готовий! Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ