Найпопулярніший суп радянських їдалень: він був найдорожчим і його завжди не вистачало

Можна готувати і вдома

За радянських часів меню у їдальнях було не дуже багатим, але там завжди був один з найдорожчих супів – Харчо. Це дуже ароматна грузинська страва, приправлена томатною пастою, свіжими помідорами та спеціями.

Інгредієнти:

  • Свинина – 260 г
  • Картопля – 120 г
  • Рис – 50 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Помідори – 2 шт
  • Томатна паста – 40 г
  • Соняшникова олія – 30 г
  • Цукор – 1 щіпка
  • Кінза – до смаку
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – на смак
  • Спеції – на смак

Свинину відварити протягом 1.5 години. Вийняти готове м’ясо з бульйону і трошки охолодити.

Нарізати кубиками картоплю і разом з рисом додати в м’ясний бульйон. Варити протягом 20 хвилин.

Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на соняшниковій олії цибулю до золотистої скоринки. Помідори натерти на грубій терці так, щоб в руках залишилась лише шкірка. Додати в сковороду томатну пасту, добре перемішати. Додати цукор. Тушкувати кілька хвилин.

Кінзу нарізати грубо та додати в сковороду. Часник натерти на дрібній терці або пропустити через прес і також додати в сковороду.

Все добре перемішати. Готову засмажку перекласти в каструлю до бульйону.

Відварену свинину нарізати кубиками, додати до бульйону.

Додати спеції, посолити до смаку.

Дати покипіти протягом 7 хвилин на малому вогні.

Суп Харчо готовий! Смачного!

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook