Найпопулярніший напій аюрведи: для профілактики раку, хвороб травної системи та інше

Це не просто спеція, це інгредієнт традиційної індійської медицини

Йдеться про куркуму. Вважається, що приправа здатна боротися з вірусами та протистояти раковим захворюванням, лікувати захворювання шкіри, верхніх дихальних шляхів, суглобів та травної системи.

З прихильниками аюрведи не погоджується сучасна медицина. Лікарі пояснюють, що куркумін, хоч і є сильним антиоксидантом, по-перше, міститься в приправі в дуже малих кількостях, а по-друге, погано всмоктується в кровотік.

Але якщо вас це не зупиняє, можете випробувати рецепт «золотого молока». Саме його найчастіше використовують в аюрведі.

Насамперед приготуйте пасту зі спецій: з'єднайте в мисці чайну ложку куркуми та дрібку чорного перцю. За бажанням додайте інші інгредієнти, наприклад, мелений кардамон або імбир – вони зроблять напій ще теплішим і більш пряним на смак.

 

Змішайте спеції та поставте суміш на вогонь – паста має стати густою.

 

Потім розігрійте молоко і покладіть пасту, а ще - чайну ложку меду, після чого добре перемішайте.

Можна використовувати звичайне молоко, а можна й рослинне: вівсяне, мигдальне, молоко з фундука чи інше.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook