Найкращі моторні оливи у 2023 році

Яку краще обрати оливу в 2023 році для вашого автомобіля? Ми підготували для вас топові пропозиції мастил

Моторна олива — важливий елемент життєздатності та безперебійної роботи двигуна. Вибір мастил настільки великий, що в асортименті можна розгубитися. Крім того, вони ще й значною мірою відрізняються одне від одного. Рейтинги, складені експертами та досвідченими споживачами, дають змогу виділити найкращі за характеристиками моторні оливи від різних виробників.

Яка олива вважається хорошою

Є ключові особливості, важливі для правильного функціонування двигуна. Окрім правильної в'язкості, мастило має забезпечувати захист вузлів двигуна від високих і низьких температур. Також важливі покращені очищувальні властивості та захист від зносу. Хороша моторна олива захистить від появи відкладень та утворення шламу. Якщо мастильна рідина відповідає всім цим вимогам, її можна включити до списку «лідерів». При цьому важливо пам'ятати, що кожен двигун потребує моторної оливи певного типу. Обов'язково зверніться до посібника з експлуатації від виробника, якщо ви не впевнені, яке мастило потрібне вашому автомобілю.

ТОП-3 моторних мастил 2023

До переліку ввійшли такі мастильні матеріали:

  1. Castrol Edge. У всі експертні рейтинги включена ця моторна олива. Лінійка високоефективних мастил розроблена для забезпечення максимальної продуктивності двигуна. Продукти захищають силову установку від передчасного зносу та забезпечують чудове очищення поверхонь. У тестах з мастилами-конкурентами оливи бренду виявилися втричі сильнішими за характеристиками в'язкості. Вони пропонують у 10 разів кращі характеристики за високих температур та у шість разів кращий захист від зношування.
  2. Valvoline. Оливи торгової марки розроблені для посилення безпеки мотора. Невипадково в описах спеціалізованих видань продукти лінійки називають розширеним захистом двигуна. Це мастило захищає вузли силового агрегату від передчасного зносу через підвищені навантаження, від тертя, перегрівання та появи відкладень. Під час тестів оливи бренду виявилися в 10 разів сильнішими за параметром термічного руйнування оливи, ніж того вимагають галузеві стандарти. Це можливо завдяки пакету присадок Dual Defense. Запатентований склад підтримує двигун у найкращому стані.
  3. Mobil 1. Це популярне моторне мастило називають бестселером. У ньому використовується формула потрійної дії Mobil 1, розроблена для забезпечення виняткової продуктивності двигуна, захисту та чистоти. Технічна рідина контролює окислення, запобігаючи руйнуванню мастила, і підтримує чудову в'язкість для захисту критичних компонентів двигуна. Mobil 1 допомагає захистити від зношування ланцюг приводу ГРМ, зменшує витрату палива. Це мастило запобігає утворенню відкладень і шламу, забезпечує захист двигуна за високих і низьких температур.

Придбати ці мастила, а також продукцію інших виробників у різних цінових категоріях ви зможете в інтернет-магазині AutoBaza. Скористайтеся зручним фільтром, щоб швидко знайти потрібні товари.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook