Найкорисніша зелень: вона повинна бути на столі щодня, а вирощувати можна на підвіконні цілий рік 

Це надійний постачальник вітамінів і мікроелементів до організму 

Попри те, що скрізь наполегливо рекомендують додати в раціон якомога більше овочів - не слід забувати про зелень. У своїх корисних властивостях вона не поступається овочам. При цьому вирощувати її можна вдома на підвіконні цілий рік, що не зробиш, скажімо з огірками. 

І йдеться передусім про кріп. 

 

До складу кропу входять вітаміни А та С.

 

А ще кальцій, залізо, магній, калій, марганець та фолієва кислота, флавоноїди, терпеноїди та дубильні речовини.

Крім того, кріп - це вуглеводи, клітковина, жири та білки.

  1. Кріп містить ефірні олії, які мають антибактеріальну дію і борються з хвороботворними бактеріями.
  2.  Кріп знижує рівень поганого холестерину в крові, тригліцеридів і приводить в норму рівень цукру.
  3. Завдяки вмісту кальцію та магнію зелень дозволяє зміцнити здоров'я кісток.

Протипокази: кріп не рекомендують вживати лише за наявності алергії.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook