Найближчим часом все може перевернутися з ніг на голову: В Україні готують важливі кадрові ротації  

Зміни будуть від прем’єра до міністрів

В кінці серпня влада України планує провести декілька гучних кадрових перестановок.  Адже є міністри, які викликають невдоволення влади ще з моменту повномасштабного вторгнення, тому їх подумують замінити.

По-перше, були міністри, які від початку просто втекли на Захід України і їм просто важко взагалі працювати в умовах війни. По-друге, восени вже буде складна економічна ситуація, і на когось це треба буде звалити. Чому б не на Шмигаля? Його вже давно думають відправити у відставку, але питання було в тому, хто його може замінити.

 

Зараз президент схиляється в бік Кубракова (ред. – міністр інфраструктури). Він ефективно показав себе у своїй сфері (ред. – займався «Великим будівництвом»), навіть займався перемовинами по зерну. Кубраков близький до Кирила Тимошенка, хоча з Єрмаком теж має нормальний контакт. Ще хотів (ред. – стати прем’єром) Чернишов (ред. – міністр розвитку громад та територій України), але він точно не потягне. Він розвивав бурхливу активність, але ні, — каже співрозмовник видання «Телеграф».

Також планується заміна міністерки економіки Юлії Свириденко. Замість неї першим віцепрем'єром та міністром економіки можуть поставити Ростислава Шурму, який близький до голови ОП Андрія Єрмака.

– У Свириденко почались проблеми після історії з пальним (ред. – паливну кризу не змогли вирішити в обіцяні терміни), тоді її рейтинг в очах президента почав знижуватись. Проблема в тому, що там судять не по рівню ефективності, а судять персоналії. От не подобається зараз Свириденко, значить, її треба замінити, – повідомило інше джерело, яке близьке до влади. 

Крім того, очікується відставка Дениса Монастирського. Його місце хочуть віддати нинішньому першому заступнику голови МВС Євгену Єніну.

А чинного керівника СБУ Василя Малюка хочуть позбавити приставки в.о.

В Офісі президента також планують зробити реорганізацію в Кабміні. По-перше, хочуть скоротити апарат чиновників приблизно на 40%, мовляв, це дозволить скоротити видатки. По-друге, знову об’єднати деякі міністерства.

– Є задум об’єднати Міністерство культури, Міністерство освіти та Міністерство спорту в одне. А очільником зробити Шкарлета (ред. – нині міністр освіти). Не те щоб він був ефективний, але інших кандидатів зараз просто немає. Також об’єднати Міністерство реінтеграції з Міністерством громад та розвитку територій, а Міністерство екології з Міністерством енергетики. Міністерство економіки ймовірно об’єднають з Мінагро, думали також, що робити з Міністерством ветеранів, – розповів співрозмовник «Телеграфа».

Конфлікту із Залужним немає, але зняти хочуть…

– Президент пропонує Залужному стати міністром оборони, а на його місце поставити Сирського (ред. – Командувача сухопутних військ). Але Залужному не дуже подобається ця ідея. При чому, що робити з Резніковим - теж незрозуміло. Були ідеї зробити його (ред. – Резнікова) прем’єром, американці підтримували. Сам він був не проти стати міністром юстиції, однак президента влаштовує Малюська, – кажуть на Банковій.

Втім, враховуючи небажання самого Залужного покидати обійману посаду і підтримку його з боку Заходу (та й з боку суспільства), закрити це питання наразі президенту ще не вдалось.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook