Навіщо заморожувати сметану: цікава хитрість

Заморожену сметану можна використовувати для приготування випічки, супів тощо

Сметана не дуже довго зберігається в холодильнику, тож часто бувають випадки, коли господині викидають зіпсований продукт. Виявляється, є простий та ефективний спосіб зберегти сметану. Її можна заморозити, пише pixelinform.

Яка сметана після морозилки?

Як і більшість молочних продуктів, сметану можна заморозити. Заморожування сметани не впливає на її якість та термін придатності. Заморожена сметана може зберігатись у морозилці до 6 місяців. 

Після розморожування сметана стає зернистою, а не гладкою і кремовою, як свіжа сметана. Проте вона абсолютно підходить для тушкування та до борщу.

Головне - заморожувати свіжу сметану, яка ще придатна для вживання. Зберігайте сметану в оригінальній упаковці або перекладіть її в пластиковий або скляний контейнер з кришкою. Деякі люди рекомендують використовувати силіконові форми для льоду, щоб заморозити сметану. Після заморожування можна перекласти кубики в інший контейнер для тривалого зберігання. Ці порційні кубики можна зручно додавати до супів, смузі та інших страв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook