Навіщо у котлетах – горілка? Секрет, про який мало хто знає

Головне правило – алкоголю має бути зовсім небагато

Горілку не часто зустрінеш у складі рецептів, адже цей міцний напій здається не зовсім підходящим для кулінарних експериментів. Цей вид алкоголю дають хіба у випічку – пісочне тісто вона робить більш крихким і ніжним, а загалом – робить випічку більш щільною.

Утім, досвідчені господині знають, що без горілки не вийде й соковитих, смачних домашніх котлет

Навіщо додавати горілку в фарш?

Цей алкогольний напій може дуже сильно змінити смак м'яса, зробивши його більш ароматним і смачним. Горілка, кажуть, підсилює кращі смакові якості страви, адже особливим чином впливає на текстуру м'яса, роблячи його більш ніжним і м'яким.

За допомогою спиртного котлети навіть із досить бюджетного м'яса буквально танутимуть у роті.

А взагалі-то, ця хитрість допоможе покращити смак будь-якого м'яса.

Як правильно додавати горілку

Спершу потрібно з'єднати фарш з цибулею, курячим яйцем і прянощами. А після цього вже вливаємо чарку міцного напою.

Поради:

  • якщо ви додаєте горілку просто для покращення смаку, то можна просто перемішати фарш до однорідного стану і приступати до приготування котлет;
  • якщо ж ви хочете, щоб котлети стали м'якшими, то варто відправити фарш у холодильник на нижню полицю на 1 годину.

До речі, присмаку спиртного відчуватися не буде, оскільки він повністю випарується під час термічної обробки

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook