Навіщо у котлетах – горілка? Секрет, про який мало хто знає
Головне правило – алкоголю має бути зовсім небагато
Горілку не часто зустрінеш у складі рецептів, адже цей міцний напій здається не зовсім підходящим для кулінарних експериментів. Цей вид алкоголю дають хіба у випічку – пісочне тісто вона робить більш крихким і ніжним, а загалом – робить випічку більш щільною.
Утім, досвідчені господині знають, що без горілки не вийде й соковитих, смачних домашніх котлет
Навіщо додавати горілку в фарш?
Цей алкогольний напій може дуже сильно змінити смак м'яса, зробивши його більш ароматним і смачним. Горілка, кажуть, підсилює кращі смакові якості страви, адже особливим чином впливає на текстуру м'яса, роблячи його більш ніжним і м'яким.
За допомогою спиртного котлети навіть із досить бюджетного м'яса буквально танутимуть у роті.
А взагалі-то, ця хитрість допоможе покращити смак будь-якого м'яса.
Як правильно додавати горілку
Спершу потрібно з'єднати фарш з цибулею, курячим яйцем і прянощами. А після цього вже вливаємо чарку міцного напою.
Поради:
- якщо ви додаєте горілку просто для покращення смаку, то можна просто перемішати фарш до однорідного стану і приступати до приготування котлет;
- якщо ж ви хочете, щоб котлети стали м'якшими, то варто відправити фарш у холодильник на нижню полицю на 1 годину.
До речі, присмаку спиртного відчуватися не буде, оскільки він повністю випарується під час термічної обробки
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ