Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: корисна хитрість і неочікуваний результат

Про цей лайфхак мало хто знає

Обсмажену цибулю додають у супи, тушковані страви тощо. Досвідчені кулінари додають під час смаження цибулі харчову соду. І ось навіщо.

Річ у тім, що сода допомагає цибулі не пересмажитися і зберегти текстуру. Адже у всіх часом буває, що під час термічного оброблення овоч обгоряє.

Найчастіше таке трапляється тоді, коли кулінари намагаються пришвидшити час приготування і збільшують потужність.

Завдяки харчовій соді цибуля збереже приємний золотистий колір, а ще просмажиться рівномірно.

Як правильно додавати інгредієнт

Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю. Як тільки помітите, що овоч починає змінювати забарвлення і стає більш прозорим — саме час додати соду.

На 300 г подрібненої цибулі потрібно взяти 1/3 ч. ложки харчової соди. На смакових якостях смаженої цибулі сода жодним чином не позначиться. Навпаки, ви отримаєте карамелізований овоч з апетитним золотистим відтінком та неймовірним ароматом.

Джерело: tsn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook