Наступного сезону вишні збиратимете відрами: як правильно обрізати дерево взимку?
Для обрізки слід використовуйте гострий і продезінфікований інструмент
Зимова обрізка вишні — важливий етап догляду, який допомагає зберегти здоров’я дерева та підвищити врожайність.
Проводити обрізання варто у грудні, до сильних морозів (не нижче –8 °C), коли рух соку вже зупинився й листя опало. Саме в цей період процедура найменш травматична.
Обрізають переважно старі дерева. Під час роботи видаляють сухі, зламані та хворі гілки, а також формують крону. Важливо залишити 5–6 основних гілок, рівномірно розташованих навколо стовбура, з проміжком близько 10 см.
Для обрізки слід використовувати гострий і продезінфікований інструмент.
Усі зрізи обов’язково обробляють садовим варом або олійною фарбою, щоб захистити дерево від інфекцій і запобігти зниженню врожаю.
Радіо Трек: НОВИНИ