Нас навчили неправильно чистити яйця: геніальний лайфхак, аби шкаралупа сама відходила від білка
Як легко очистити варені яйця


Яйця – джерело багатьох корисних речовин і мінералів. Вони є основою багатьох страв і смакують як сольна їжа на сніданок. Втім, не завжди виходить ідеально почистити яйця, щоб не пошкодити білок.
З цим простим лайфхаком ваше життя перевернеться з ніг на голову.
Аби яйця легко чистились, їх потрібно правильно зварити. А зробити це зовсім нескладно. Розповідаємо про всі тонкощі.
Як легко очистити варені яйця
Для початку яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Вони мають полежати кілька годин у кімнатній температурі, аби потім не тріснути в окропі від різкого перепаду температури.
Крім того, краще додати у воду для варіння яєць трішки солі – так шкаралупа точно не лусне.
Якщо ви переймаєтесь, що яйця вийдуть занадто солоними – не варто. Друга порада: перед варінням шкаралупу яєць потрібно проткнути голкою в тупому кінці. За словами експертів, саме в цій частині яйця знаходиться так звана повітряна кишеня.
Якщо її проколоти, то яйця будуть чиститись набагато легше та швидше, а причина цього доволі проста та зрозуміла.
Прокол з тупого кінця яйця потрібен для того, аби під час варіння всередину потрапляла вода. Вона допоможе створити прошарок між шкаралупою та білком, а тому проблем з очищенням у майбутньому не буде.
Також шкаралупа сама відійде від білка, якщо одразу ж після варіння помістити яйця в холодну воду не менш як на 7-8 хвилин. Воду потрібно постійно змінювати, аби вона не нагрівалась.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ