Нардеп Соломчук отримав 100 тисяч гривень на житло в Києві (ФОТО)

На другому місці за ним – Бобровська

У листопаді шість народних депутатів від Рівненської області попросили відшкодувати їм кошти за проживання у Києві. Інформація про це з’явилася на офіційному вебпорталі ВР України.

Загальна сума відшкодувань різниться залежно від періоду (кількості місяців) за який надана компенсація.  

Як виявилося, найбільше за житло платив Дмитро Соломчук («Слуга Народу») – майже 100 тисяч за п’ять місяців проживання у столиці. За місяць виходить 19 тисяч 890 гривень.

На другому місці за розміром відшкодувань із держбюджету – Соломія Боброська («Голос») – 58,5 тис. грн за три місяці. Але в розрахунку за місяць виходить 19 тисяч 500 гривень.

На третьому місці – відразу три нардепи: Олександр Аліксійчук і Олександр Ковальчук («Слуга Народу») та Яна Зінкевич («Європейська солідарність»), які сплачували за оренду житла понад 20 тис. грн за місяць.

[media=208519][media=208524][media=208517]

На четвертому місці – Олександр Салійчук («Слуга Народу») – 19,5 тис. грн за місяць.  

Загалом можливістю повернути кошти за житло скористався 141 народний обранець. На їхнє проживання з держбюджету витратили понад 3 млн грн.

Довідково: згідно зі статтею 35 закону «Про статус народного депутата України», усім парламентарям належить компенсація за оренду житла або оплату готельного номера. Однак лише за умови, якщо вони не забезпечені житлом у Києві або зареєстровані за місцем проживання на відстані понад 30 км від кордонів столиці.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook