Напій довголіття: Як кава з цукром може знизити ризик смерті

Це показало дослідження

Дорослі, які щодня вживають солодку каву в помірній кількості, мають менше шансів померти, принаймні протягом семи років. Такого висновку дійшли вчені з Південного медичного університету в Гуанчжоу, що у Китаї.

У дослідженні фахівці використали дані опитування за участю 171 000 осіб без відомих хвороб серця чи онкологічних захворювань. Їм ставили питання, зокрема, про харчування.

Завдання вчених було оцінити зв’язок між вживанням підсолодженої цукром, штучними підсолоджувачами та несолодкої кави зі смертністю від усіх та конкретних причин.

Протягом 7 років спостереження в учасників дослідження, які випивали будь-яку кількість несолодкої кави, ймовірність померти була на 16–21% нижчою, ніж у тих, хто не пив цей напій взагалі.

 

А в учасників, які щодня випивали від 1,5 до 3,5 чашки кави з цукром, шанси померти були на 29–31% нижчими, ніж у тих, хто не пив кави.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook