На замітку рівнянам: як обрати якісний майонез

На що необхідно звертати увагу при виборі майонезу?

За результатами експертизи, яку проводили для телепрограми "Життя без обману", найкращими стали майонези марок "Гуляй-поле", "OlKom" і "Щедро". Дещо гіршим виявився майонез "Премія".

Найгіршими визначено майонези "Королівський смак", "Національні білоруські традиції" та "Оліс".

Поради від телеведучого програми "Життя без обману" Олексія Душки:

Відсотки, вказані на упаковці майонезу, не завжди є правдивими. Правдивість слів виробника можна легко перевірити, провівши такий експеримент: витисніть у склянки з водою майонез різної жирності. Що нижче опуститься соус, то менше в ньому жиру.

Можна купувати більш жирний майонез, але не варто вживати його більше однієї ложки, адже 100 г майонезу – це добова норма жиру на день.

Чимало покупців переконані, що «Провансаль» – це майонез без хімії. Так, перший такий майонез зробили у провінції Прованс справді з натуральних продуктів: оливкової олії, оцту, гірчиці та яєць. Однак із часом такий майонез почали здешевлювати, використовуючи замінники яєць, гірчиці, емаль та емульгатори. Найгірше те, що деякі виробники роблять майонез узагалі без яєць.

Шукайте в крамницях майонез більш натуральний за складом. На першому місці має бути олія, потім – вода, яйця чи яєчний порошок, гірчиця, оцет, лимонна кислота та натуральні спеції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook