На замітку рівнянам: на скільки за рік подорожчало м'ясо
М'ясо дорожчає швидше, ніж зростає зарплата
За останні два роки в Україні свинина подорожчала на 69%,
ковбаса варена – на 52%, яловичина – на 49%, курка-бройлер – на 42%, сало – на 76%, а яйця - на 145%.
Такі дані наводить гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
У порівнянні з 2016 роком свинина додала в ціні 45 грн за кілограм,
яловичина – 40 грн, сало – 31 грн, ковбаса варена – 29 грн, а курка в тушці та десяток яєць – по 16 грн.
На початок квітня кілограм яловичини можна було купити в середньому за 122 грн, свинини – за 110 грн, вареної ковбаси – за 85 грн, сала – за 72 грн, курки-бройлера – за 54 грн, а десяток яєць – за 27 грн.
Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика з яйцями, то на початок квітня 2018 року він коштував 470 грн, тоді як на середину квітня 2016 року його вартість становила 293 грн.
Тобто індекс м’ясного кошика майже за два роки зріс на 60%, або на 177 грн.
Радіо Трек: НОВИНИ