Сім людей померли від грипу на Рівненщині

Від грипу гинуть переважно чоловіки

На Рівненщині зареєстровано рекордна кількість хворих на грип та ГРВІ. Лише за понеділок цього тижня до медиків звернулося понад 4 тисячі хворих із усієї області.

«За понеділок у нас захворіло 4334 особи. З них 2183 – це діти. Якщо говорити по цифрах, то рівень захворюваності на спад не йде», – інформує завідувач епідвідділом Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

У Держсанепідслужбі медики повідомляють також про сім офіційно зареєстрованих летальних випадків. Люди померли від запалення легень, що стало наслідком ускладнення від грипу, говорить завідувач епідвідділом Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

- Всього сім і це особи від 40 до 60 років. Основна причина - це пізне звернення за медичною допомогою. Переважно - це чоловіки. Там одна жінка і шестеро чоловіків. На попередньому тижні була Дубровиця і місто Рівне. На минулому тижні додалися ще п'ять - це Березнівський, Володимирецький, Дубенський, місто Рівне додалося і Кузнецовськ.

Зауважимо, що у Держсанепідслужбі зазначають, що ситуація із захворюваністю на грип і ГРВІ залишається напруженою. Лише за останній тиждень у нашій області захворіли понад 22 тисячі осіб, тобто майже удвічі більше, ніж позаминулого тижня.

Через ріст захворюваності на грип та ГРВІ карантинні заходи запровадженні в усіх районах Рівненської області. У п’ятницю, 29 січня, в обласному центрі вже не вперше засідатиме спеціальна комісія, на якій і вирішуватимуть, чи продовжувати карантинні заходи у Рівному.

Нагадаємо, найвищий рівень захворюваності на грип в Україні – у Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook