На Рівненщині священики МП не впускають до храму громаду Православної Церкви України (ФОТО/ВІДЕО)

Люди не можуть помолитися у Прощену неділю

До храму у село Сестрятин Радивилівського району сьогодні вранці прибуло близько десяти священнослужителів УПЦ МП і ще близько двох десятків невідомих осіб. Про це у Facebook повідомляє користувач Ксенія Галицька у своєму блозі «Знай більше».

Ранок 10 березня. Станом на 7:40 у Сестрятин прибуло близько 10 священослужителів УПЦ, що перебуває в єдності з московським патріархатам, а також до двох десятків невідомих людей. Зараз вони стоять перед дверима храму та моляться. Кількість невідомих в селі збільшується. За всім спостерігає поліція, але не вмішується. Є невеликі провокації та штовханина біля сходів.

У дописі йдеться, що мешканці села не хочуть впливу Москви. Тому ще в лютому Свято-Миколаївська громада села Сестрятин одноголосно на зборах вирішила перейти із УПЦ МП до Православної Церкви України. Вчора новостворена громада ПЦУ зайшла до храму, де відбулася служба українською мовою. Потім церкву закрили, а кілька людей лишилися чергувати біля церкви, оскільки побоювалися ймовірних провокацій від опонентів із сусідніх громад.

Сьогодні охорону порядку забезпечувала поліція.

Станом на 11:50 громада таки зайшла до храму. Прихожани ПЦУ запалюють свічки і готуються до богослужіння.

У той же час прихильники московського патріархату теж у церкві і забирають книжки та ікони, які вони вважають своїми, повідомила Ксенія Галицька. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook