На замітку кавоманам: З чого роблять розчинну каву

Чи якісна розчинна кава?

Поширена думка, згідно з якою розчинна кава створюється тільки з кавових зерен низької якості. Це помилка. Основа для продукту завжди є якісною.

«Але чим тоді пояснюється різниця в ціні?» – напевно запитають багато кавоманів. Відповідь проста: вартість залежить не від якості зерен, з яких робиться розчинна кава, а від технології її створення.

Усього є три види продукту: порошкоподібний, гранульований та сублімований. Останній зазвичай коштує дорожче.

Порошкоподібна розчинна кава

Цей продукт робиться таким чином: спочатку відбуваються очищення, обсмажування та подрібнення зерен. На наступному етапі здійснюється обробка маси, що вийшла, водою високої температури.

Порошок заливається рідиною у ємностях під тиском. У результаті виходить ароматний екстракт.

Його піддають впливу низької температури та фільтрують. А потім проводиться сушіння гарячим повітрям.

Гранульована розчинна кава

Перший етап – такий самий, як і в попередньому випадку. А ось потім порошок обробляється парою.

Сублімована розчинна кава

Проводяться всі дії, що при створенні порошкоподібної кави. Проте різниця – у заключному етапі. Продукт сушиться не гарячим, а крижаним повітрям.

Далі здійснюється подрібнення маси, що вийшла. У результаті виходить якісний продукт.

Створення цього різновиду розчинної кави є дуже складним процесом. Цим і пояснюється висока ціна товару.

Джерело

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook