На Рівненщині почався купальний сезон. Скільки пляжів підготували (ВІДЕО)

В області є загалом є 18 офіційних пляжів, але готові приймати відпочивальників поки далеко не всі

Купальний сезон на Рівненщині цьогоріч офіційно стартував 15 травня. Однак по факту він розпочнеться, коли достатньо прогріється вода - щонайменше до +18°С.

В області є майже чотири десятки водойм, які облаштовані для масового відпочинку. Однак лише 18 із них мають пляжі. А підготувати до напливу відпочивальників поки що встигли взагалі лише дюжину. Решту перевірять і приведуть до ладу до червня, повідомив  перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

На підготовлених до старту сезону пляжах прибрали: звідти забрали все сміття і бите скло, що накопичилось протягом міжсезоння, а ще встановили обмежувальні буї.

Усім цим на Рівненщині займаються водолази обласної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах, інформує «Суспільне».

Начальник цієї служби Анатолій Якимчук розповів, що зараз лізти у воду занадто рано і дуже ризиковано:

Відповідно до статистики, зараз якраз найбільше гине людей. Тому що вода ще непрогріта, людина скаче у воду і хапає, по-народному, корч. Сковує тіло, людина не може нічого зробити і тоне, на жаль.

 

Треба дочекатись, коли буде нормальна погода, тепла.

До слова, від початку року на водних об’єктах області загинуло вже чотири людини. Ще 12-х вдалося врятувати.

Тим часом на території України, за даними ДСНС, лише за останніх пів місяця зафіксували аж 43 випадки утоплень. Серед жертв - як дорослі, так і діти.   

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook