На ринку вас зненавидять: Хитрий спосіб вибрати найкраще сало

Як обрати стовідсотковий делікатес

Сало як продукт стабільно популярний і улюблений у багатьох.

Попри його очевидну простоту, варто знати декілька його особливостей, щоб не помилитись із вибором того самого шматочка.

Сало для гурманів

Здавна найсмачнішим шматочком вважається сало зі спини свині. Вищій якості також відповідає сало з бічної частини туші.

Ці частини відрізняються тонкою шкіркою, а також ніжним і м'яким смаком.

Як визначити жорстке сало

Сало, отримане зі щоковини, вважається найжорсткішим. Такої ж якості будуть шматки з шиї та голови. Вони будуть не такими смачними й матимуть товсту шкірку.

Що таке генеральське сало?

Нерідко на ринках можна зустріти сало особливої якості. Його люблять називати «генеральським». І, звісно, завищувати ціну.

Визначити таке сало нескладно. Воно має характерну відмітну рису: сало в шматочку перемежовується рожевим м'ясним прошарком. 

Буває й сало з прошарками м'яса - його можна їсти тільки після термічної обробки або ретельного просолювання.

Найпростіший спосіб перевірити якість сала

При покупці сала проткніть його тильною стороною сірника. Якщо сірник під невеликим тиском увійде всередину сала легко, це свідчить про його хорошу якість. Однак, якщо щоб встромити сірник, ви прикладаєте багато сили, то від такої покупки краще відмовитися.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook