На неї не варто навіть дивитися! Назвали найгіршу олію, яка продається в магазинах

На що українцям радять звернути увагу?

Найбільшу обережність слід проявляти з рафінованими оліями: кукурудзяною, соєвою, соняшниковою, сафлоровою та рапсовою. Вони проходять сильну обробку (високі температури, хімічні розчинники, дезодорація), втрачають корисні речовини та можуть містити дисбаланс омега-3 і омега-6 жирних кислот.

Особливо шкідливі частково гідрогенізовані олії, які містять трансжири. Вони підвищують «поганий» холестерин, збільшують ризик серцево-судинних захворювань, ожиріння та діабету.

Також варто уникати олій невідомого походження або від сумнівних виробників.

Корисні олії:

  • Оливкова олія першого холодного віджиму (Extra Virgin) – багата на мононенасичені жири та антиоксиданти.

  • Олія авокадо – стійка до нагрівання, містить мононенасичені жири та вітамін Е.

  • Кокосова олія – позитивно впливає на метаболізм та імунітет (в помірних кількостях).

  • Олія льону – джерело омега-3 (тільки в холодному вигляді).

  • Горіхові олії – багаті на корисні жири та вітаміни, підходять для заправки салатів.

Джерело: РБК-Україна 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook