Можна квасити просто в банці: фантастичний рецепт капусти по-одеськи
З цим рецептом можна хрумтіти всю зиму
Закуска, приготована за таким рецептом, довго зберігається і чудово хрумтить. Компоненти розраховані на одну банку об'ємом 3 літри.
Інгредієнти:
- 3 кг - капусти
- 200 г - моркви, натертої на корейській тертці
- 10 - горошин чорного гострого перцю
- 5 - горошин запашного перцю
- 3 - лаврові листи
- 75 г - кам'яної солі
Капусту шаткуємо. Моркву очищаємо від шкірки та натираємо на крупній тертці.
Капусту перемішуємо з морквою. Засипаємо сіль та проминаємо руками — щоб капуста пом’якшала і пустила сік.
Додаємо спеції і знову перемішуємо. Викладаємо у банку, накриваємо кришкою та залишаємо на кухні на 3 дні.
Капусту потрібно щодня перемішувати, щоб вона поступово проквасилася. Все на третю добу страва буде готова — можна куштувати.
Джерело: Телеграф
Радіо Трек: НОВИНИ