Молоко з під корови чи з магазину: яке справді корисне для здоров'я

Люди досі остерігаються оброблених продуктів, і вважають що у «свіжому» вигляді, вони справді корисніші

Люди інтуїтивно або під впливом моди думають, що будь-які необроблені продукти будуть кориснішими, ніж їхні оброблені аналоги.

Наприклад, парне молоко є цілющим напоєм з підвищеним вмістом вітамінів і мінералів. У крамниці такого не знайти.

Але користь свіжого молока – міф. З пастеризованого можна отримати ті ж поживні речовини.

Крім того, необроблене молоко небезпечніше з мікробіологічного погляду.

Без пастеризації в ньому можуть жити та розмножуватися кишкова паличка, лістерія, сальмонела та інші бактерії.

 

Ці патогени викликають сильне отруєння, а в деяких випадках ведуть до смерті.

 

Тому дітям, людям зі слабким імунітетом, вагітним та літнім із «сирим» молоком краще не експериментувати — хоча б заради власної безпеки.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook