Мешканці Зарічненщини – проти приєднання до Вараського районного округу

Який можуть утворити вже незабаром

Мешканців окремих районів Рівненщини бентежить зміна адміністративно-територіального устрою. Не бажають укрупнення, зокрема, сільради Зарічненського району.

Попередньо, його мають приєднати до одного із двох новостворених районних округів – Вараського (другим має стати Сарненський).

Передусім зарічненці нарікають на відсутність якісного прямого транспортного сполучення з Варашем. Через це просять в обласної адміністрації не приєднувати їх до цього районного округу.

В ОДА ж кажуть, що формування нових районних рівнів ще триває. За словами першого заступника очільника краю Сергія Подоліна, в облдержадміністрації враховують думки усіх сторін і зважають на інфраструктуру кожного з районів:

Ми готуємо пропозиції щодо формування районного рівня і проводимо відповідні консультації щодо зміни адміністративно-територіального устрою в регіоні.

 

Також розглядаємо варіанти щодо створення двох районних округів на базі півночі області – Сарненського та Вараського райокругів. При цьому ми враховуватимемо ступінь інфраструктурного забезпечення цієї території.

Над капремонтом дороги, що веде із Зарічного до Вараша, вже працюють, наголосив Подолін.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook