Меню Клопотенка підвищує «пукательні властивості», - одеська чиновниця

Але є й позитивні сторони

Очільниця одеського департаменту освіти Олена Буйневич частково розкритикувала нове меню в садочках та школах.

Однак не саму концепцію, а деякі його позиції. 

Основна її претензія, це те, що значна кількість бобових у меню стає причиною підвищеного метеоризму у школярів. 

Відповідний пост Буйневич опублікувала у себе на фейсбуці. Здебільшого вона підтримує меню Клопотенка в тому плані, що їжа має менший вміст солі та цукрі та інших шкідливих речовин.

Більше того, Буйневич не бентежить навіть те, що діти не хочуть таке пити та їсти, адже це просто харчові звички, які можна виправити. На її думку, горохові каші смачні, але значно підвищують «дитячо-пукатєльні властивості».

- Проблема з двома речами: СІЛЬ І ЦУКОР. Навіть не з ними, а з нашими харчовими звичками. Не п’ють не солодке. Факт. Виливаємо. Солодкої випічки немає. Але я підтримую ідею виховувати здорові звички, тому проблеми не бачу.

 

- незвичними для мене - мами є норми бобових. Горохові каші, це, може, й смачно…. Та точно смачно, і корисно, але «дитячо-пукатєльні властивості» значно підвищуються, а в меню вони є. Ну то поміркували і внесли бобові у супчиках, заморожений горошок чудово виглядає у рагу, а пюре музичне - як делікатес, надзвичайно рідко.

 

- ніякої консервації. Оце точно плюс. Беззаперечний. Тепер в садочках не буде баночок з огірками і кабачками, закуповуємо морожені овочі для зимового періоду;

 

- ніяких соків з дикою кількістю цукру в пакетах;

Нижче наводимо фото зі сторінки Буйневич, де показано, як виглядає нове меню та списки страв. 

Ну то поміркували і внесли бобові у супчиках, заморожений горошок чудово виглядає у рагу, а пюре музичне (тобто горохове) – як делікатес, виключно рідко, –  запропонувала чиновниця розв’язати проблему таким чином. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook