Найшвидша у світі реєстрація бізнесу: відкрити ФОП тепер можна на порталі «Дія»

Процедура займе менше 10-ти хвилин, запевняють розробники

Автоматична реєстрація ФОП стала доступною на сайті державних послуг «Дія». Реєстрація відбувається в автоматичному режимі без участі державного реєстратора та займає не більше 5-10 хвилин.

Також з допомогою порталу обрати загальну чи спрощену систему оподаткування, інформує управління податкової служби у Рівненській області.

3 кроки для отримання послуги

  1. отримати електронний підпис (кваліфікований електронний підпис);
  2. зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису;
  3. заповнити онлайн-форму на отримання послуги.

Після цього заповнену заяву на реєстрацію ФОП перевірять та автоматично надішлють до єдиного державного реєстру.

Заяву також автоматично направлять до податкових органів за місцем вашої реєстрації або за місцем провадження господарської діяльності.

Стан виконання поданої вами заяви можна перевірити у кабінеті громадянина. Також у кабінеті з’явиться повідомлення про реєстрацію вас ФОП. Відповідний лист відправлять вам і на електронну скриньку.

Вже після того, як запис про реєстрацію ФОП з’явиться в ЄДР, впродовж 2 робочих днів ви можете отримати виписку з реєстру в кабінеті громадянина або у ЄДР.

Якщо ви обрали спрощену систему оподаткування, ви маєте вести облік доходів у будь-якій зручній для вас формі. При цьому реєструвати книгу обліку доходів у податковій не потрібно. 

Якщо ж у вас загальна система оподаткування, тоді після реєстрації ФОП вам потрібно зареєструвати Книгу обліку доходів у податковій службі.

В анонсі послуги на сайті «Дія» процедуру реєстрації ФОП назвали найшвидшою у світі. 

 Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook