Медики назвали найшкідливіший сорт хліба

Його вживання призводить до проблем зі здоров’ям

Найшкідливішим хлібом виявився білий з борошна вищого сорту.

У ньому відсутня зернова оболонка, харчові волокна та вітаміни групи В. Про це повідомляє РБК із посиланням на «МедикФорум».

Гастроентерологи кажуть, що борошно вищого сорту не має «зачатків» білка, в якому міститься багато мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів. Тобто білий хліб не має нічого корисного для організму.

Водночас, він увесь складається із вуглеводів, крохмалю, солі та цукру. У порівнянні з ним житній хліб корисніший для здоров’я. Там більше вітамінів і він стимулює роботу кишечника.

Утім хліб із житнього борошна не радять їсти тим, хто страждає від гастриту, виразкових хвороб і частково панкреатопією.

Найкорисніші сорти хліба – сірі. У них є пшеничне та житнє борошно.

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: хлібїжа