Масляна: лікарі попередили, з якими хворобами млинці краще не їсти. Навіть на свято

Плюс лайфхак – як зробити млинці максимально безпечними для здоров’я

Людям з різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту краще відмовитися від ласування млинцями.

Млинці краще не їсти при панкреатиті, холециститі та виразках. Також краще утриматися від цієї страви при декомпенсованому діабеті.

Зазвичай борошно вищого ґатунку, яке використовують для млинців підвищує рівень глюкози в крові. Але у багатьох випадках користь і безпека їжі залежать ще й від способу приготування продуктів.

Найшкідливіше у млинцях – олія. Особливо, якщо олію доводять до температури димлення. Млинці все ж треба не смажити, а пекти. Тому сковорідку краще просто змащувати олією, а не поливати, – пояснюють лікарі.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook