4 способи перевірити масло на натуральність

Провести таку перевірку можна в домашніх умовах

1. Перевіряємо за допомогою окропу

У склянку з окропом опустіть шматочок масла і уважно спостерігайте. Якщо масло повільно розчиняється у воді, забарвлюючи її у молочний колір, а жировий прошарок на ньому не підіймається на поверхню – продукт вершковий.

Якщо ж масляна консистенція одразу ж спливає, моментально відшаровується і не забарвлює рідину – перед вами спред.

2. За допомогою кип'ятіння

Треба нагріти шматочок продукту і довести до кипіння. Вже за кілька хвилин ви помітите, що у розчині з’являються чорні шматочки, які осідають на дні.

Що більше таких шматочків відшаровується від масляного розчину, то більше причин вважати, що масло натуральне.

3. За допомогою морозилки

На годину покладіть масло у морозилку. Потім дістаньте і спробуйте намастити його на хліб. Якщо ви з легкістю це зробите – будьте певними: перед вами маргарин або спред.

Адже натуральне вершкове масло після такого охолодження стає крихким.

4. За допомогою сковороди

Киньте шматочок масла на розігріту сковорідку. Спред моментально почне шкварчати і стріляти у всі боки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook