Мариновані яйця: неймовірна страва з найпростішого продукту

Ви здивуєтесь, як це просто і смачно

Мариновані яйця - незвична і проста закуска. Вона легко готується з найпростіших продуктів і не залишає байдужим нікого. 

Щоб приготувати мариновані яйця, треба просто зварити яйця і протушкувати їх в маринаді. Можна використовувати як курячі яйця, так і перепелині.

Мариновані яйця можуть стати як доповненням до основної страви, так і самодостатнім поживним перекусом.

Нестерилізована банка може зберігатися в холодильнику до тижня. 

Для класичного рецепта маринаду на банку об'ємом 0.5 л знадобиться:

  • 200 мл соєвого соусу
  • 200 мл води
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. меду

Попередньо зварені круто яйця слід очистити від шкарлупи та помістити в невелику каструлю, сотейник або глибоку сковороду.

До яєць додати соєвий маринад і тушкувати все разом впродовж 10-15 хвилин. Якщо яйця не покриті повністю, їх слід час від часу перевертати. Якщо вода швидко википає і соус починає карамелізуватись - додайте ще води.

Коли яйця готові, їх слід обережно перекласти в банку з щільною кришкою і залити маринадом, в якому вони готувалися.

За добу-півтори в холодильнику яйця промаринуються.

Зберігаються вони в холодильнику до тижня в банці, залиті маринадом. 

Іноді господині не знімають перед приготуванням шкаралупу з яєць повністю, а лише «розтріскують» її - так виходять яйця з красивими візерунками. Звичайно, так вони гірше просочуються маринадом, зате можуть стати основою для, наприклад, фарширування до святкового столу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook