Мандариновий сезон на старті: бережіть зуби

Частина людей ризикують зіпсувати емаль зубів  

Кислоти, які містяться в овочах та фруктах, здатні розчинити емаль зуба. Це може призвести до катастрофічних наслідків, особливо у дітей, оскільки нівелювати шкоду, завдану кислотами, можна лише на ранніх стадіях ураження.

Важливо, що емаль ушкоджується безпосередньо під час їжі. Тобто знизити негативний вплив кислот неможливо ні полосканням ротової порожнини, ні чисткою зубів.

Єдиний спосіб зберегти емаль - виключити такі кислоти з раціону (найбільше їх міститься в цитрусових) або обмежити їхнє споживання.

Однак така проблема стосується далеко не всіх. Найбільш схильна до впливу кислот емаль у дітей віком 3-5 років і лише у 5-7% дорослих. Обережним у споживані цитрусових треба бути тим, у кого особливо чутливі зуби (тобто тим, хто реагує на холодне, гаряче, кисле, солодке тощо).

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook