Мало хто знає, яка різниця в користі молока, яке зберігається 3 дні та 6 місяців

І дарма

Купуючи в магазині молоко, багато хто вибирає продукт із тривалим терміном зберігання, адже це зручно. Молоко з коротким терміном придатності у багатьох вдома псується.

Втім, спеціалісти пояснюють, що ультрапастеризоване молоко відрізняється від звичайного навіть смаком, хоча це й не дуже помітно. Пастеризація та стерилізація – методи термічної обробки, при яких гинуть бактерії та збільшується термін зберігання.

При пастеризації молоко нагрівають до 60-80 градусів, при ультрапастеризації – до 135-150 градусів. Пастеризоване молоко зберігається до двох тижнів, стерилізоване може пролежати у холодильнику й пів року.

Однак при ультрапастеризації гинуть корисні молочнокислі бактерії та руйнуються вітаміни С та B12, а смак продукту стає нейтральним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook