М’яса – нема, а смак – є: рецепт святкових рулетів з баклажанів

Ціни на них вже стали доступні

Баклажани – овочі, які мають нейтральний смак. Тож їх часто використовують як основу для страв, яка може нагадувати гриби або м’ясо.

Пропонуємо вам приготувати рулетики з баклажанів, які можна їсти навіть вегетаріанцям.

  • Інгредієнти:
  • Баклажани – 3 шт;
  • Морква – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Солодкий перець – 1 шт;
  • Рис – 300 г;
  • Томатний соус – 250 мл;
  • Сир пармезан чи інший – 50 г;
  • Сіль, перець, спеції, зелень, олія соняшникова.

Баклажани беріть довгі, щоб можна було зручно нарізати довгими і тонкими слайсами, які потім добре згорнете в рулети з начинкою. Наріжте ваші баклажани смужками і замочіть у воді із сіллю на 10 хвилин. Потім злийте воду і промочіть їх паперовими смужками.

Баклажанові слайси змащуємо олією і викладаємо на пергаментний лист, посипаємо сіллю, перцем і різними спеціями на смак.

Запікаємо при 220 градусах близько 20 хвилин.

Поки баклажани холонуть, готуємо начинку.

Цибулю, солодкий перець ріжемо кубиком, моркву натираємо на великій тертці і тушкуємо овочі до готовності на олії в сковороді.

Додаємо промитий рис, перемішуємо, солимо і перчимо. Додаємо спеції для рису, вливаємо трохи гарячої води та тушкуємо рис з овочами під кришкою на невеликому вогні 15-20 хвилин.

На кожну смужку баклажанів кладемо рисову начинку, згортаємо рулети.

Дно форми змащуємо томатним соусом, викладаємо рулети та зверху поливаємо соусом кожен шар.

Верхній шар посипаємо тертим сиром. Запікаємо при 200 градусах близько 20 хвилин.

Для таких овочевих рулетів ви можете зробити будь-який гарнір, хоч картопляне пюре, хоч гречану кашу – виходить дуже смачно.

Джерело: skarbnychka-retseptiv.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook