Люди готуються до апокаліпсису? В Україні різко здорожчала певна група консервації (ЦІНИ) 

З такими цінами консерви будуть дарувати на свята? 

Продуктовий ажіотаж посилився після масованої ракетної атаки на об'єкти української інфраструктури. Люди почали готуватися до зими, немов до апокаліпсиса.

На цьому тлі зріс попит на продукти тривалого зберігання, які не потребують додаткового приготування. Так, вартість консервованих продуктів «злетіла», у порівнянні з вереснем, на понад 5%.

Найдорожчою стала консервована риба, зокрема, шпроти в олії, повідомляє портал minfin.

Також подорожчали консервовані зелений горошок, кукурудза, кабачкова ікра та огірки.

За півмісяця вартість півлітрової банки консервованих огірків  виросла в середньому до 82,70 грн.

 

Це майже на 6,5% вище, ніж було у вересні, кажуть фахівці.

Також дорогою стає кабачкова ікра.

Середня вартість однієї  250-грамової баночки кабачкової ікри становить близько 50 грн.  

Проте рекордсменами у рейтингу стали рибні консерви.

Ціни на рибні консерви у середньому зросли на 7,74%.

Але навіть серед них є свої лідери.

Так, безумовним лідером подорожчання стали шпроти в олії.

 

Усього за місяць їхня ціна піднялась на 16,56%.

 

Наразі середня вартість баночки шпротів становить 71,51 гривні.

При цьому сардини навіть трохи подешевшали, а вартість бичків у томаті - така ж, як і у вересні, пише Мінфін. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook