Любителям квасу на замітку: кому точно не варто пити цей напій

Напій має багато корисних властивостей, та попри це в окремих випадках може бути небезпечним

Квас - це натуральне джерело вітамінів групи B, органічних кислот і корисних мікроелементів. Він підвищує імунітет та загалом поліпшує стан організму. Пробіотики у квасі сприяють здоров'ю кишківника і травної системи. Відзначають фахівці й позитивний вплив квасу на роботу серцево-судинної системи.

Але разом з тим, при окремих станах квас можу бути й доволі шкідливим для здоров’я. Передусім через вміст цукру, його не рекомендують діабетикам. Квас містить і невелику кількість алкоголю, що утворюється в процесі бродіння. Тож тим, кому алкоголь заборонено – краще відмовитися від квасу.

Кому не можна пити квас

  1. Людям з діабетом, або тим, хто має проблеми з вуглеводним обміном.
  2. Страждають від целіакії або мають непереносність глютену.
  3. Людям з проблемами з травленням або шлунково-кишковим трактом.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook