Лише 3 способи зрозуміти, що яйця зіпсувалися

Їх краще не вживати

Часто люди одразу купують багато яєць, а потім їх поступово споживають. Так робити не варто, кажуть експерти. Яйця залежуються і люди взагалі забувають, скільки днів вони вже лежать у них.

Найгірше у цій ситуації те, що ви не можете знати точну дату, коли курка знесла яйце на птахофабриці. Тобто, дізнатися час, як довго лежало яйце, поки потрапило у ваш холодильник, майже нереально.

А термін їх зберігання – 25 днів.

Якщо вживати несвіжі яйця, можна підчепити якусь інфекцію. Тож досвідчені господині знають секрети, за якими визначити придатність яєць. Таких способів є три:

  • Обережно покладіть яйце в миску з водою, якщо воно потонуло і лягло на бік, значить воно свіже. Якщо воно плаває на поверхні, його краще позбутися.
  • Якщо розбити свіже яйце, то воно має нейтральний і злегка землистий запах. А зіпсоване чути здалеку. Навіть від шкаралупи буде йти неприємний запах, бо вона має пористу структуру.
  • Якщо у вас є підозріле яйце, ніколи не розбивайте його прямо в тісто чи інші інгредієнти. Краще розбити його в окремий посуд і дивитися на зовнішній вигляд. У свіжого яйця жовток правильної форми і кольору, жовток не розпливається і у ньому немає червоних вкраплень.

Джерело: belnovosti

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook