Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви
Страва нічим не поступається своїй класичній версії
Сезон молодої капусти вже відкрито. Якщо салатами ви вже наласувалися, то час підійти вже до основних страв, де головуватиме цей овоч. Перше, що спадає на думку, — голубці. Але не традиційні, а ліниві. З молодою капустою, ця страва буде готова майже миттєво.
Інгредієнти:
- 125 г – рису
- 250 г – води
- 1 – цибуля
- 1 – морква
- 50-70 г – вершкового масла
- ½ качана – капусти (маленької)
- 500 г – фаршу телячого або асорті
- ½ ч. л. – коріандру меленого
- 400 г – томатів (у власному соку)
- 200 г – сметани
- 2-3 ст. л. – соняшникової олії
- сіль та перець – до смаку
Зваріть рис до готовності.
Поки рис вариться, то цибулю наріжте дрібними кубиками, морквину натріть на великій тертці. Капусту дрібно наріжте.
На пательні розтопіть вершкове масло. Покладіть цибулю і припустіть до м’якості та прозорості. Додайте моркву і тушкуйте кілька хвилин. Потім додайте капусту і тушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші коріандр.
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці. Форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар. Можна сформувати з маси котлетки.
Готуємо соус. З’єднайте нарізані томати у власному соку та сметану. Додайте сіль і перець. Добре перемішайте.
Цією заправкою залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 45-50 хвилин.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ