Лінива паска без замішування тіста: простий рецепт смачного святкового частування
З таким рецептом впорається навіть початківець
Багато господинь не печуть паски, боячись провалу. Адже тісто на паску потребує багато зусиль і треба знати певні тонкощі приготування.
У такому випадку стане у пригоді швидкий і простий рецепт смачного частування на свято без замісу.
Інгредієнти:
- Борошно – 550 грамів
- Сухі дріжджі – 1 столова ложка
- Курячі жовтки – 4 штуки (якщо хочете більш жовту паску, то слід взяти 6 жовтків)
- Молоко – 300 мілілітрів
- Вершкове масло – 180 грамів
- Цукор – 200 грамів
- Ванілін – дрібка
- Апельсин – 1 штука
- Ізюм – 150 грамів
- Мускатний горіх, мелена гвоздика, кориця і кардамон – на смак
Яйця та вершкове масло слід дістати з холодильника за годину до приготування.
З апельсина зняти цедру і натерти її на дрібній тертці, намагаючись не зачепити білу частину шкірки. Вичавіть з апельсина сік і залийте ним родзинки.
Підігрійте молоко, щоб воно було теплим, але не гарячим. Додайте в нього дві чайні ложки цукру та сухі дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці на 10 хвилин.
В іншій мисці збийте залишок цукру з жовтками і ваніліном. Додайте м’яке вершкове масло та спеції. Перебийте міксером або вінчиком.
Додайте опару і поступово всипайте борошно. Накрийте миску з тістом плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці.
З родзинок злийте сік і обваляйте його в борошні. Додайте апельсинову цедру та родзинки у тісто після того, як воно підійде. Наповніть форми для випікання тістом на одну третину.
Поставте їх на деко і дайте піднятися ще раз – на це піде близько години. Поставте паски в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікайте 20 хвилин. Після цього знизьте температуру до 160 градусів і запікайте до готовності – 15-30 хвилин.
Охолодіть паски та прикрасьте глазур'ю.
Смачного!
Джерело: today.ua
Радіо Трек: НОВИНИ