Ліміти на АЗС скасовуються? Що може статися з бензиновою кризою в липні

Після кількамісячної бензинової кризи з європейських ринків налагоджується постачання

Поступово в Україні стає все більше пального. Після кількамісячної бензинової кризи з європейських ринків налагоджується постачання, і обсяги ввезених в нашу країну нафтопродуктів постійно зростають. Це дає підстави для того, щоб уже в липні ситуація на ринку пального стабілізувалась.

Також зміни можуть бути й на АЗС. Про все це розповів Андрій Герус, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Дефіцит зберігається лише в кількох регіонах

За даними Геруса, з Європи у червні до України завезли понад 600 тис. тонн нафтопродуктів, з яких 400 тис. тонн – це дизель, а 200 тис. – бензин і скраплений газ.

Нардеп зазначив, що російський агресор намагався створити глибоку кризу пального в Україні, однак у рф не вийшло це реалізувати, і вже не вийде.

Причина в тому, що Україна вже має план поставок з-за кордону, і логістика з різними країнами вже налагоджується.

Загалом, ситуація з бензином по країні покращується. Невеликий дефіцит зберігається у центральному та східному регіоні, а от у західному черг на АЗС немає зовсім. І ймовірно, що скоро обмеження на купівлю пального зникнуть.

У липні українські автомобілісти зможуть заправлятися будь-яким обсягом.

 

Однак влада закликає українців відповідально споживати нафтопродукти та без особливої потреби не витрачати їх, – заявив Герус.

Пальне у липні подешевшає

У зв'язку зі збільшенням обсягів пального на нього впаде і ціна. Директор з маркетингу та інновацій компанії «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук спрогнозував, що автогаз протягом першого тижня липня здешевшає на 1-1,5 грн.

Також експерт каже, що ціна на бензин вирівняється у найближчі 2-3 місяці – дефіцит зникне, а ціни підуть вниз.

Крім того, нові правила встановили і в мережі WOG.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook