Лікарка розповіла, який рецепт приготування яєць найкорисніший

Варені, смажені чи омлет

Яйця – це відмінне джерело білка. Втім, не всі яйця однаково корисні.

Найкраще і найкорисніше яйце зварене у мішечок або яйце пашот.

 

На думку вчених, білок у таких яйцях легше засвоюється, а амінокислоти більш збережені через менший вплив температури, - пояснює сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк.

У своєрідному рейтингу друге місце посідають яйця, зварені в круту та сирі. За рівнем користі для організму омлет на третьому місці. Особливо корисний той, що зробили у духовці або на сковорідці під щільно закритою кришкою та на маленькому вогні.

І замикає перелік улюблена багатьма яєчня. Вона не така корисна через підвищену кількість продуктів розпаду під впливом високої температури.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook