Лікарі назвали справді корисну для здоров'я рибу 

Задоволення не з дешевих 

Лікарі наполягають, аби риба була присутня в раціоні людини, щонайменше двічі на тиждень. Усе завдяки вмісту легкозасвоюваного білка, вітамінів А і D, а також жирних кислот.

Лідером за вмістом вітамінів та поживних речовин є тунець. Його калорійність на 100 г продукту всього 80 ккал. М'ясо цієї риби – чистий білок. У ньому мало жиру та велика кількість цинку, фосфору, кальцію, селену та вітаміну D. 

Вживання лососевих видів, таких як форель, горбуша та сам лосось, покращують функціонування серцевого м'яза та знижують ризик утворення тромбів. У них багато вітамінів групи В, А та D, селену, фосфору та фолієвої кислоти. 

Найнижча калорійність з перерахованих у форелі, яка додатково є джерелом натрію, калію, кальцію, марганцю, магнію, фтору, а також необхідних для серцево-судинної системи Омега-3 та Омега-6.

Червона риба налагоджує роботу ендокринної системи, впливає на правильне формування кісток та розганяє обмін речовин.

Тріску вважають корисною завдяки майже повній відсутності в ній холестерину. Її біле м'ясо містить 19% білка і лише 0,3% жиру. Така риба у раціоні зміцнить імунітет, покращить нервову систему та обмін речовин. 

Палтус впливає на настрій і сон через серотонін та мелатонін, якими він багатий. Особливо його рекомендується їсти людям похилого віку, що стане профілактикою хвороби Альцгеймера. Крім того, білки, що є в палтусі, нормалізують функцію мозкових клітин, перешкоджають їх відмиранню та покращують харчування.

Камбала - це природні афродизіаки, тому цією рибою радять урізноманітнити меню. 

Досить жирними вважаються короп, карась, сазан – 11% жиру та 17% білка. Ще в них багато кальцію та сірки. Вони покращують стан шкіри та корисні для нервової тканини. Ніжне та солодке м'ясо сома – джерело необхідних організму жирів та білків. А амінокислоти у його складі позитивно впливають на слизові оболонки, нервову систему та шлунок.

Джерело: storinka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook