Лікарі назвали хвороби, з якими точно не можна їсти червоне м'ясо

Оскільки воно суттєво збільшує рівень холестерину у крові та провокує тиск

Червоне м'ясо підвищує ризик розвитку високого рівня холестерину і високого кров'яного тиску каже лікар-дієтолог Роксана Ехсані. А якщо м'ясо під час смаження ще й підгоріло, воно містить велику кількість канцерогенів.

Червоним м’ясом вважають - яловичину, свинину, баранину та конину.

Загалом, навіть м'ясо курки, гусей та індичок теж вважають червоним.

Білим вважається лише грудка. Це дієтичне м’ясо.

Характерний колір м'ясу надає міоглобін - особливий білок, що міститься в м'язових тканинах.

М’яса не можна:

Людям з високим холестерином

Червоним м’ясом краще не зловживати, адже воно ще більше підвищуватиме холестерин. Їсти його можна, але не більше разу-двох на місяць. Й обирати краще нежирний шматочок.

Люди з альфа-гал синдромом

Це захворювання може з'явитися після укусу кліщів. Через нього у людини може розвинутися алергія на червоне м'ясо. Його вживання може спровокувати кропив'янку, нудоту, блювоту, діарею, печію, біль в шлунку, а також сильне падіння кров'яного тиску.

Люди із захворюваннями серця

Найбільші ризики у такому разі через наліт, який накопичився в артеріях. Все через жири, які вживала людина. Червоне м'ясо може ще сильніше погіршити ситуацію.

Люди із захворюваннями нирок

Поїдання цього м'яса при поганій роботі нирок може серйозно нашкодити організму. Проблеми будуть спровоковані високим вмістом білка в цьому продукті.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook