Легко та швидко: як приготувати смачні малосольні огірки за 30 хвилин

Вам точно сподобаються!

Це один з найпростіших рецептів приготування малосольних огірків

Вони готуються дуже швидко, на їх приготування Вам буде потрібно не більше 30 хвилин. Вони виходять малосольні, злегка пряні, дуже хрусткі

Інгредієнти:

Огірки -1 кг.

Часник — 1 гол.

Кріп — 1 пуч.

Сіль — 1 ст.л.

Цукор — 1 ч.л.

Гвоздика — 1шт.

Запашний перець — 6 шт.

Приготування:

Беремо 1 кг огірків і позбавляємо їх від кінчиків. Розрізаємо кожен огірок на 8 частин.

1 голівку часнику поділяємо на зубчики. Очищаємо їх від шкірки. 

Для простішого чищення відрізаємо у кожної часточки нижню частину і придавлюємо її ножем.

 

Після цього шкірка легко відокремиться.

 

При цьому часник почне активніше виділяти сік, що піде нам тільки на руку! Нарізаємо часточки часнику на довільні, не сильно великі шматочки.

Так само довільно нарізаємо 1 пучок кропу.

Беремо пакет, перекладаємо туди огірки. Додаємо 1 ст. л. солі, 1 ч.л. цукру, 1 суцвіття гвоздики, запашний перець 6 шт, часник і кріп. Закриваємо пакет і як слід перемішуємо його вміст, рівномірно розподіляючи всі компоненти всередині нього. Кладемо пакет з огірками в холодильник на 30-40 хвилин.

Приблизно кожні 7 хвилин його вміст необхідно перемішувати.

По закінченню зазначеного часу огірки будуть повністю готові. Якщо у вас є час, можна приготувати також дуже легкі малосольні огірки за класичним рецептом:

огірки

часник

сіль

звичайні трави для засолювання (чорної смородини листочки, листочки хрону, зонтичний кріп, листочки дуба або вишні за бажанням).

Брати радимо невеликі огірочки, досить міцні, краще, якщо вони будуть однаковими.

 

Вони гарненько миються, обрізаються з країв, трави також миються, а часник — чиститься і розрізається, якщо часточки великі.

Скляні банки обдати окропом, половину трав укладається на денце і туди ж кидаються зубчики часнику. Огірочки щільно запихаються в банку і заливаються гарячим розсолом, приготованим з розрахунку дві столових ложки солі на літр води.

Зверху огірки закриваються залишком трав і часником, банка накривається кришкою нещільно і ставиться просто в кімнаті.

Що приємно, практично через добу вже можна насолоджуватися результатом

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook